0324 336 3 363

Müşteri İletişim Hattı

Nakliyat Emtea Sigortasi ile mallarin bir yerden diger bir yere tasinmasi, bu tasima sirasinda karsilanan tehlikeler ulusal ve uluslararasi ekonomiler için göz ardi edilmeyecek derecede önemli olgulardan biridir. Dolayisiyla mallarin tasinmasi sirasinda karsilasacaklari tehlikeleri güvence altina almasi Nakliyat Emtea Sigortalarinin konusunu olusturmaktadir. Önceleri denizlerde baslayan tasimacilik daha sonra demiryollari ve karayollarini günümüzde ise havayollarini da kapsamina almistir.. Tasimaciligin gelismesi ile birlikte Nakliyat Emtea Sigortalarinin kapsami büyümüs, tasimaciligin dogal tehlikelerine ilave olarak mallarin dogal niteliklerinden dogan tehlikeler ile bazi ticari tehlikeleri de kapsama dahil edilmistir.

Tasitin ugrayacagi kazadan mala gelebilecek ziyan veya hasara karsi olabildigi gibi, bütün tehlikeleri kapsayacak sekilde de yapilabilmektedir. 
*Denizde geminin batmasi, oturmasi, çatismasi, devrilmesi sonucu mallarin tam veya kismi hasara ugramasi ve bunlarla ilgili kurtarmaya veya müsterek avarya masraflari 
*Karada kamyon ve trenin çarpismasi, devrilmesi, yanmasi, çarpmasi veya yoldan çikarilmasi, yildirim, seylap, dere tasmasi, çig, toprak veya dag heyelani, köprülerin yikilmasi veya çökmesi mallarin tam veya kismi hasari. Dar kapsamli sigortalara karayolu ile yapilan tasimalarda hariç tutulan yükleme aktarma tehlikeleri istendigi takdirde eklenebilmektedir. Genis kapsamli Nakliyat Emtea Sigortalari genel olarak tasit araci ayrimi yapilmaksizin (gemi, kamyon, tren, uçak) bütün tehlikeleri kapsamaktadir. 
     
Fakat ;
*Sigortalinin kasti hareketine yüklenebilen ziyan ve hasarlar, 
*Olagan akma, fire, asinma veya yipranmalar; 
*Mallarin ambalaj yetersizligine yüklenebilen ziyan veya hasarlar Gecikmeden dogan ziya veya hasarlar hariç tutulmaktadir.